Catering wigilijny
W CENĘ WLICZONY JEST TRANSPORT, STOŁY POD BUFET,
SKERTINGI, DEKORACJE STOŁÓW, PORCELANA, SZTUĆCE, SZKŁO
Obsługa: +250 zł / kelner.
MENU Świąteczne 1
Danie ciepłe do wyboru (wybieramy 1 danie):
Zupa grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z pasztecikami
Barszczyk czerwony na zakwasie z krokietami
Pierogi z kapustą i grzybami , barszczyk czerwony (4 szt. / os)
Przekąski zimne:
Karp po staropolsku w galarecie cytrynowej
Śledź w 3 smakach ( tradycyjny w oleju lnianym, po kaszubsku, pod pierzynką z groszkiem )
Sola w jarzynach na sposób grecki
Kluski z ucieranym makiem i wanilią
Sałatka śledziowa z burakami / Sałatka tradycyjna jarzynowa
Kosze świeżego pieczywa , masło śmietankowe , masło czosnkowo – koperkowe
Napoje:
Soki multi owocowe / kompot z suszu 0,25 ml / 1 os
Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą
CENA : 83 zł netto / os. (min. 30 os.)
MENU Świąteczne 2
Grzybowa z łazankami
Żurek wigilijny na suszonych prawdziwkach
Krem z pieczarek z chrupiącymi grzankami
Barszcz czerwony z uszkami (kapusta)
Danie główne do wyboru (wybieramy 1 danie):
Propozycja rybna:
Chrupiący karp z patelni smażony na maśle z puree koperkowym i kiszoną kapustą
Parowana miruna na liściach szpinaku z kuskusem i pieczonymi warzywami
Dorsz w japońskim panko z szafranowym risotto i kruchymi sałatami
Propozycja mięsna:
Pieczeń z indyka w aksamitnym sosie morelowym z ryżem jaśminowym i sałatką pekińską
Pierś kurczaka z fetą i oliwkami podana w sosie z suszonych pomidorów z gnocchi i brokułami
Szynka pieczona w sosie chrzanowym z kopytkami szpinakowymi i marchewką baby
Przekąski zimne:
Tymbaliki z dorsza z jajem przepiórczym |
Pstrąg z musem kawiorowym | Śledź na muślinie jabłkowo szalotkowym |
Wytrawne ptysie z pastą łososiową i koperkiem
Kosze świeżego pieczywa , masło śmietankowe, masło czosnkowo - koperkowe
Sałatki:
Tradycyjna jarzynowa z jajem w majonezie |
Sałatka z gruszką i gorgonzolą na miodowym winegrecie | Sałatka z blanszowanych pieczarek z zieloną pietruszką |
Sałatka z wędzonym łososiem , rukolą i cytrusami
Deser do wyboru:
Deser makowy w kieliszku (martini) z bakaliami |
Puszysty sernik wiedeński |
Kutia w pieczonym jabłku
Napoje:
Soki multi owocowe / kompot z suszu 0,25 ml / os |
Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą bez limitu |
Kawa, herbata – wielokrotnego podejścia
CENA : 102 zł netto / os. (min. 30 os.)
MENU Świąteczne 3
Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie:
Krem kurkowy z profitrolką |
Żurek wigilijny na suszonych prawdziwkach |
Kartoflanka z podgrzybkami |
Barszczyk z uszkami
Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania, serwowane 50/50):
Propozycja rybna:
Miruna z pieca w pieprzu cytrynowym z mozzarellą i prażoną cebulką, ziemniaki hasselback
Dorsz z warzywami po grecku z puree groszkowym i tapendą oliwkową
Chrupiąca Limanda na warzywnym tagliatelle z panierowanym kalafiorem
Propozycja mięsna:
Sznycel wiedeński z sadzonym jajkiem serwowany z kruchymi sałatami i puree maślanym
Sztufada wołowa w sosie pieczeniowym z pyzami śląskimi i szparagową fasolką
Roladki z indyka szpikowane kurkami z pieczonym ziemniakiem i karotkami
Przekąski zimne:
Tatar śledziowy na pumperniklu
Sola faszerowana pod cytrynową galaretą
Okoń pieczony pod salsą warzywną z cząstkami limonki
Carpaccio z wędzonego łososia z oliwą cytrynową
Kosze świeżego pieczywa, masło śmietankowe, masło czosnkowo - koperkowe
Sałatki:
Sałatka z pieczonych warzyw i orzechów ziemnych,
Sałatka grecka z wędzonym dorszem
Deser do wyboru:
Rozkoszny tort świąteczny z makiem w roli głównej
Chrupiąca i słodka beza przełamana kwaśnymi malinami
Napoje:
Lemoniada z kwiatu bzu / kompot z suszu 0,25 l / 1 os |
Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą |
Herbata zimowa z kardamonem i pomarańczami
CENA : 120 zł netto / os.
(min. 30 os.)
MENU Świąteczne 4
Zupa do wyboru (wybieramy 2 dania. serwowane 50/50):
Grzybowa z łazankami |
Bulion rybny z pulpecikami |
Barszcz czerwony z krokietem ( z kapustą i grzybami ) |
Brem z borowików z grzankami |
Barszcz czerwony z uszkami (kapusta) |
Francuska zupa cebulowa na białym winie
Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania, serwowane 50/50):
Propozycja rybna: Sandacz w delikatnym sosie kurkowym z puree koperkowym i parowanymi karotkami |
Pstrąg na parze z risotto szafranowym i kremem czosnkowo - jogurtowym |
Chrupiący łosoś w prażonych migdałach z kuskusem i blanszowaną fasolką
Propozycja mięsna: Wołowina po burgundzku z warzywnym kaszotto i glazurowanymi buraczkami |
Gęś faszerowana nacierana cząbrem z modrą kapustą i pyzami śląskimi |
Kaczka konfit z pieczonym jabłkiem i mini kopytkami |
Polędwiczki wieprzowe w aksamitnym sosie kurkowym z kruchymi sałatami i ziemniakami w koprze
Przekąski zimne:
Karp w galarecie po żydowsku
Dorsz w jarzynach na sposób grecki
Śledź tradycyjny w oleju lnianym / śledź pod pierzynką / śledź po kaszubsku
Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem i mascarpone
Sandacz faszerowany krabami na puszystym sosie tatarskim
Kosze świeżego pieczywa, masło czosnkowe , masło śmietankowe
Sałatki (wybieramy 2 dania, serwowane 50/50):
Sałatka z tuńczykiem i jajem przepiórczym |
Sałatka z kozim serem i figami |
Sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi |
Sałatka tradycyjna jarzynowa
Deser do wyboru:
Piernik świąteczny | Lukrowany makowiec | Strudel jabłkowy
Napoje:
Sok multi owocowy / Kompot z suszu – 0,5 L / os |
Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą |
Kawa, herbata, różana konfitura, miód
CENA : 146 zł netto / os.
(min. 30 os.)
Pierogi z kapustą i grzybami GRATIS
WE Catering Centrum
00-683 Warszawa, PL, Polska
Tel.: 22 266 00 41 | 731 001 163
WE@WECatering.pl
ZAPRASZAM DO KONTAKTU!
Anna Paczuska | Chief Happiness Officer | tel.: 730 001 062 | WE@WECatering.pl
Wynajem sal Zebra Tower
Zapraszamy do zapoznania się z powierzchniami proponowanymi przez WE Event w samym centrum Warszawy.
Oferujemy pod wynajem sale szkoleniowe i konferencyjne w Zebra Tower, Mokotowska 1, p. 12
Iza Wróblewska | WE@WEGROUP.PL | 731 001 163