WE Catering powstało w Warszawie jako odpowiedź na potrzebę zapewnienia ekskluzywnych, zdrowych i smacznych posiłków podczas spotkań biznesowych. Świadomi wymagań klientów, na pierwszym miejscu stawiamy jakość naszych dań, nie zapominając o takich walorach jak smak, zdrowie oraz estetyka prezentacji. Wysokie standardy naszej pracy nie kończą się jednak w kuchni, szczycimy się wzorowymi procedurami obsługi klienta na każdym etapie współpracy. W neszej ofercie prócz standardowych posiłków znajdziecie Państwo dania koszerne, potrawy nie zawierające glutenu, dla wegan czy wegetarian. Miejscowości, które obsługujemy to Warszawa i okolice.
Nasza kompletna oferta dla firm obejmuje zarówno szeroką gamę pysznych finger foods oraz przerw kawowych, kompleksowy catering podczas organizowanych konferencji lub szkoleń w dowolnej lokalizacji w Warszawie i okolicach, jak i dostawy zestawów obiadowych do biur oraz organizowanie wigilii firmowych oraz prywatnych.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowymi zestawami oferowanych przez nas dań oraz gotowego menu na konferencję. Prosimy nie traktować ich jako sztywnych list nie podlegających zmianom, a raczej jako zaproszenie do wspólnej rozmowy na temat tego jak możemy przyczynić się do sukcesu Twojego wydarzenia. Nazwy potraw rozszyfrowujemy w naszym słowniczku dań i potraw WE.
Prześlij informacje dotyczące daty, godziny oraz ilości osób uczestniczących w Twoim wydarzeniu, a my dobierzemy najlepszą ofertę do Twoich potrzeb.
Kiedy mówi się o smaku potraw, zwykle ma się na myśli całość doznań, które odbiera się w związku z ich spożywaniem. Tymczasem naukowcy twierdzą, że człowiek jest w stanie rozróżnić jedynie pięć smaków: słodki, słony, kwaśny, gorzki i umami. Dlatego serwowane przez nas potrawy oceniamy mając zawsze na względzie nie tylko ich smak, ale ogólną atrakcyjność sensoryczną, na którą składa się wiele elementów. Dzięki temu jesteśmy w stanie tworzyć niezliczoną ilość niepowtarzalnych dań cateringowych na konferencję.
Dobrze wiemy, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Dlatego baczymy, by wizualna strona posiłku nie tylko zachęcała do konsumpcji, ale stanowiła obietnicę, wiążącej się z nim, przyjemności.
Oprócz wyglądu potraw, na atrakcyjność sensoryczną posiłku w dużej mierze składa się również jego aromat. Człowiek potrafi rozróżnić dużo więcej zapachów niż smaków, dlatego też zwracamy uwagę na wrażenia, które goście odbierają zmysłem powonienia zarówno przed, jak i podczas konsumpcji naszych dań.
Kolejnym aspektem branym przez nas pod uwagę, podczas komponowania naszych posiłków, jest tekstura pożywienia. Odpowiednie wrażenia dotykowe na podniebieniu zapewnia właściwy sposób przygotowania żywności oraz jej właściwe przechowywanie.
Wrażenia organoleptyczne zależą od ogromnej ilości czynników, począwszy od kombinacji smaków i aromatów, po temperaturę podania. Jesteśmy przekonani, że proces tworzenia i oceny naszych posiłków sprawi, że zaspokoją one nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Dla chętnych, by zgłębić wiedzę na temat różnego rodzaju diet, potraw, przepisów, savoir vivre'u przy stole, zapraszamy na naszego bloga.