W tym roku czekają nas święta wielkanocne inne niż wszystkie. Zastanawiamy się, czy organizować wspólne celebracje. W końcu zalecane jest, aby ograniczyć spotkania w większym gronie do minimum. Nie chcemy jednak całkowicie rezygnować z wielkanocnych spotkań. Zaczynamy więc myśleć, jak zorganizować takie spotkanie, aby było całkowicie bezpieczne. Oczywiście, kluczem dla nas będzie zapewnienie odpowiednio dużej przestrzeni dla każdego uczestnika i zaproszenie nie więcej niż 50 osób. Równie istotne jest jednak zadbanie, aby jedzenie, które zamówimy, było w 100% bezpieczne, przygotowane z zachowaniem wszystkich niezbędnych procedur. Przestrzeganie wszelkich zasad higieny zawsze było dla nas wartością nadrzędną. Teraz dbamy o to szczególnie uważnie, również przygotowując catering na Wielkanoc. W jaki sposób? Czytaj dalej...
Przekąski świąteczne (po 6 szt./os):
Kanapeczki koktajlowe z polędwiczkami wieprzowymi i konfiturą z czerwonej cebuli
Kanapeczki z pasztetem z kaczki z żurawiną
Kanapeczki z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Jaja faszerowane z musem z szynki i kiełkami z buraka
Jaja faszerowane z musem z sardeli z oliwkami
Jaja faszerowane z pieczarkami
Sałatki (150 g/os.):
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka wiosenna z brokułami, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Ciasta ( 150 g/os.):
Babka cytrynowa
Domowy jabłecznik
CENA : 55 zł netto / os. (min. 10 osób)
Przekąski świąteczne (po 6 szt./os):
Wybór mięs pieczonych (schab faszerowany, rolada z boczku, pieczeń z karkówki, pieczony rostbef)
Pasztet z gęsi z żurawiną
Nóżki z golonki z kremem chrzanowym
Jaja faszerowane z musem z szynki i kiełkami z buraka
Jaja faszerowane z musem z sardeli z oliwkami
Jaja faszerowane z pieczarkami
Na ciepło (250 ml/os.):
Tradycyjny żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Sałatki (150 g/os.):
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka wiosenna z brokułami, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Sałatka Capresse z grillowanymi warzywami, rukolą i oliwkami
Ciasta ( 150 g/os.):
Babka cytrynowa
Domowy jabłecznik
Kremowy sernik z białą czekoladą
CENA : 65 zł netto / os. (min. 10 osób)
Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie - 250 ml/os.):
Tradycyjny żurek z biała kiełbasą i jajkiem
Zupa gulaszowa
Na ciepło (wybieramy 1 danie - 200 g/os.):
Galantyna z kurczaka zagrodowego w sosie cytrynowym
Polędwiczki wieprzowe wolno gotowane w sosie kurkowym
Pstrąg łososiowy faszerowany w sosie kaparowym
Dodatki skrobiowe (150 g/os.)
Pieczone ziemniaki z ziołami
Ryż z warzywami
Kluseczki ziemniaczane
Dodatki warzywne (150 g/os.):
Gotowane warzywa z migdałami
Buraczki
Kapusta
CENA : 65 zł netto / os.
(min. 10 osób)