WeCatering Warszawa

Catering świąteczny

tel: 22 266 00 41

Catering wigilijny

W CENĘ WLICZONY JEST TRANSPORT, STOŁY POD BUFET,
SKERTINGI, DEKORACJE STOŁÓW, PORCELANA, SZTUĆCE, SZKŁO
Obsługa: +250 zł / kelner.


MENU Świąteczne 1

Danie ciepłe do wyboru (wybieramy 1 danie):
Krem ze świeżo zebranych pieczarek
Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami
Czerwony barszcz w towarzystwie krokieta nadziewanego swojską kapustą i polskimi grzybami (1 szt/os)
Ręcznie lepione pierogi nadziewane grzybami z polskiego lasu przez wprawione ręce Szefa Kuchnini podane z kubkiem barszczu (4 szt/ os)
Unikalny akcent w postaci zupy czosnkowej z grzankami

Przekąski zimne:
Galareta, a pod nią karp
Limanda po grecku, czyli smażona rybka pod pierzyną warzyw
Śledź "przegryziony" smakiem suszonych pomidorów i grilowanej cukinii i w ich towarzystwie, zalany oliwą
Łososiowe różyczki w wersji wędzonej z chrzanowym musem
Obowiązkowa na świątecznym stole tradycyjna jarzynowa
Sałatka nie tak oczywista (pieczone warzywa, kasza bulgur, ser feta, oliwki, suszone pomidory)
Dodatki: masło, chrzan, pieczywo, sos tatarski 

Napoje:
Soki owocowe firmowe 250 ml/os
Woda niegazowana markowa 0,5l/os

OPCJA 1 - CENA : 115 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 130 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

 


MENU Świąteczne 2

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami | Wigilijny żurek w kapeluszu z polskich grzybów | Krem ze świeżo zebranych pieczarek | Zupa z rybna z pulpecikami łososiowymi ze słonecznym akcentem suszonych pomidorów okraszona koprem | Czerwony barszcz w towarzystwie uszek nadziewanego swojską kapustą
Danie główne do wyboru (wybieramy 1 danie):
Propozycja rybna:
Smażony filet z karpia oblany kurkowym sosem, dopełniony pieczonymi ziemniaczkami i gruszką prosto z grilla
Mirunowe pulpety na kaszy kus kus ze szpinakiem podkręcona sosem pieczarkowym podana ze smażonym z warzywami na bazyliowej ioliwie makaronem farfalle
Gotowany pstrąg z aksamitnym sosem jogurtowo – czosnkowym podany z orientalnym ryżem curry z cukinią i pieczarkami
Łosoś smażony w migdałowym mundurku na pierzynce z kolendrową kaszą kuskus uzupełniony słodyczą karmelizowanych buraków
Propozycja mięsna:
Golonka z indyka z idealnym połączeniem musztardy i miodu podana z kopytkami oraz sałatką z grillowanych warzyw
Wykwintna pieczeń wołowa w sosie musztardowo – miodowym z elementem regionalnym w postaci klusek śląskich i zasmażanych buraków
Nietypowy faszerowany filet z kurczaka w towarzystwie szpinaku i słońcem wysuszonych pomidorków z gnocchi oraz sosem winegret na sałatce wiosennej
Przekąski zimne:
Znany jak kraj długi i szeroki tymbalik z karpia w galarecie podany z jajem przepiórczym
Limanda po grecku, czyli smażona rybka pod pierzyną warzyw
Akcent wschodni, czyli śledź pod pierzynką utkaną z pora, groszku i jabłka
Miks tradycji i nowoczesności w postaci śledzia w oliwie z grillowanymi gruszkami, żurawiną i tymiankiem
Rybka, która przypłynęła z północy – śledź po kaszubsku
Canelloni pełne łososia i twarożku z nutą chrzanu
Rybna roladka z soli kryjąca w sobie szpinakowe nadzienie
Dodatki: masło, chrzan, pieczywo, sos tatarski 
Sałatki:
Obowiązkowa na świątecznym stole tradycyjna jarzynowa
Stanowiąca niebanalne połączenie cieciorki, gruszki i sera feta sałatka okraszona orzechami
Deser do wyboru:
Tradycyjny, wypchany makiem, deser w kieliszku martini| Puszysty sernik ze słodyczą przełamaną w pełni owocowym musem malinowym
Napoje:
Soki owocowe firmowe500 ml/os | Woda gazowana / niegazowana markowa 250 ml/os.

OPCJA 1 - CENA : 125 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 145 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

MENU Świąteczne 3

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Szlachetny krem z polskich borowików | Wigilijny żurek w kapeluszu z polskich grzybów | Wigilijna zupa rybna z pierożkami z nietypowym nadzieniem szpinakowym | Unikalny akcent w postaci zupy czosnkowej z grzankami | Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami
Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania):
Propozycja rybna:
Karp smażony w cieście bazyliowym, kasza kus kus z grillowanymi warzywami i oliwą cytrynową
Powiew świeżości w postaci smażonego sandacza saute w sosie z polskimi kurkami podany z ziemniakami opiekanymi podkręconymi tymiankiem w towarzystwie fasolki szparagowej
Klasyczne połączenie łososia grillowanego z sosem cytrynowym oraz łagodnymi warzywami gotowanymi i dzikim ryżem
Oblany aromatycznym masłem czosnkowym grillowany pstrąg w towarzystwie kopytek i ziołowej karotki duszonej w tymianku
Propozycja mięsna:
Szlachetna kaczka z sosem z wiśni i imbiru podana z kopytkami oraz karmelizowanymi burakami z polskich pól
Rozpływający się w ustach wołowina po burgundzku, domowa- z pieczonymi warzywami, nasączona czerwonym winem, dopełniony słodyczą karmelizowanej cebuli oraz kaszą gryczaną z tymiankiem
Pieczeń wieprzowa polana bursztynowym sosem pieczeniowym otoczona gołąbkami z kaszy bulgur i grillowanymi warzywami
Nietypowe udko kurczaka faszerowane szpinakiem, podane z gnocchi z bursztynowym sosem pieczeniowym w towarzystwie kolorowego bukietu suszonych pomidorków, oliwek igroszku cukrowego smażonego na maśle
Przekąski zimne:
Znany jak kraj długi i szeroki tymbalik z karpia w galarecie podany z jajem przepiórczym
Limanda po grecku, czyli smażona rybka pod pierzyną warzyw
Akcent wschodni, czyli śledź pod pierzynką utkaną z pora, groszku i jabłka
Miks tradycji i nowoczesności w postaci śledzia w oliwie z grillowanymi gruszkami, żurawiną i tymiankiem
Rybka, która przypłynęła z północy – śledź po kaszubsku
Oryginalny za sprawą kaparów, świeży dzięki kolendrze i wyrazisty przez musztardę francuską tatar ze śledzia
Delikatna roladka ze śledzia ze zgrillowaną na złoto cukinią i suszonym pomidorem
Wędzony łosoś w postaci carpaccio skąpany w oliwie cytrynowej, doprawiony koprem włoskim
Dodatki: masło, chrzan, pieczywo, sos tatarski i
Sałatki:
Obowiązkowa na świątecznym stole tradycyjna jarzynowa
Świąteczny powiew świeżości w postaci sałatki greckiej z dorszem wędzonym
Sałatka skomponowana z warzyw prosto z pieca, oliwek oraz ziemniaków z urozmaiceniem z orzeszków ziemnych
Śledziowy bukiet smaków i kolorów stworzony z ziemniaków, ogórków kiszonych, kopru, czerwonej fasoli, groszku i czerwonej cebuli
Deser do wyboru:
Rozkoszny tort świąteczny z makiem w roli głównej
Chrupiąca i słodka beza przełamana kwaśnymi malinami
Napoje:
Soki owocowe markowe 500 ml/os | Woda gazowana / niegazowana markowa 250 ml/os.

OPCJA 1 - CENA : 150 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 170 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

MENU Świąteczne 4

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami | Zupa z karpia z pulpecikami karpiowymi ze słonecznym akcentem suszonych pomidorów okraszona koprem | Czerwony barszcz w towarzystwie krokieta nadziewanego swojską kapustą i polskimi grzybami | Szlachetny krem z polskich borowików | Barszcz czerwony, a w nim uszka nadziane kapustą | Unikalny francuski akcent w postaci zupy cebulowej przyrządzanej na bazie wina
Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania):
Propozycja rybna: Smażony filet z karpia oblany kurkowym sosem dopełniony pieczonymi ziemniaczkami i gruszką prosto z grilla |Łososiowe pulpety na kaszy gryczanej z tradycyjną kiszoną kapustą podkręconą kminkiem, a to wszystko w sosie grzybowym |Gotowany pstrąg z aksamitnym sosem jogurtowo – czosnkowym podany z orientalnym ryżem curry z cukinią i pieczarkami |Łosoś smażony w migdałowym mundurku na pierzynce z kolendrową kaszą kuskus uzupełniony smakiem fasolki szparagowej
Propozycja mięsna: Wykwintna pieczeń wołowa w sosie musztardowo – miodowym z elementem regionalnym w postaci klusek śląskich i zasmażanych buraków |Pieczona pierś z gęsi z suszonymi grzybami, majerankiem i marchewką uzupełniona szlachetnymi gołąbkami z kaszy jęczmiennej | Ćwierć kaczki pieczonej z majerankiem, słodkiej za sprawą grillowanych jabłek oblanych miodem, kwaśnej przez sos żurawinowy, z dodatkiem aromatycznych ziemniaków pieczonych z tymiankiem | Golonka z indyka z idealnym połączeniem musztardy i miodu podana z kopytkami oraz wigilijną kapustą z grzynami| Pieczeń wieprzowa z mięsem mielonym i kurkami skąpana w tymiankowym sosie, podana z kopytkami i rozpływającą się karotką duszoną w maśle ziołowym
Przekąski zimne:
Znany jak kraj długi i szeroki tymbalik z karpia w galarecie podany z jajem przepiórczym | Limanda po grecku, czyli smażona rybka pod pierzyną warzyw
Akcent wschodni, czyli śledź pod pierzynką utkaną z pora, groszku i jabłka | Śledź w towarzystwie cebulki | Rybka, która przypłynęła z północy – śledź po kaszubsku | Oryginalny za sprawą kaparów, świeży dzięki kolendrze i wyrazisty przez musztardę francuską tatar ze śledzia | Delikatna roladka ze śledzia ze zgrillowaną na złoto cukinią i suszonym pomidorem podana z rukolą| Canelloni pełne łososia i twarożku z nutą szpinaku | Delikatny tymbalik z dorsza z warzywami | Filet z pstrąga w migdałowej skorupce przełamany musem cytrynowym
Dodatki: masło, chrzan, pieczywo, sos tatarski 
Sałatki:
Sałatka ze śledzia marynowanego na tle czerwieni pieczonych buraków | Orientalna sałatka z cukinii, kaszy bulgur, koziego sera oraz suszonych pomidorów | Śledziowy bukiet smaków i kolorów stworzony z ziemniaków, ogórków kiszonych, kopru, czerwonej fasoli, groszku i czerwonej cebuli | Stanowiąca niebanalne połączenie cieciorki, gruszki i sera feta sałatka okraszona orzechami
Deser do wyboru:

Rozkoszny tort świąteczny z makiem w roli głównej | Prawdziwie włoskie tiramisu z orzechami | Chrupiąca i słodka beza przełamana żurawiną i wiśnią
Napoje:
Soki owocowe markowe 500 ml/os | Woda gazowana / niegazowana markowa 250 ml/os.

OPCJA 1 - CENA : 165 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 180 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

WeCatering Centrum

Marszałkowska 83 lok. 57
00-683 Warszawa, PL, Polska
Pon-Pt: 9:00-17:00
Tel.: 22 266 00 41 | 731 001 163
We@WeCatering.pl

ZAPRASZAM DO KONTAKTU!

Patrycja Polkowska | Chief Happiness Officer | tel.: 730 001 062 | We@WeCatering.pl

Wynajem sal Zebra Tower

Zapraszamy do zapoznania się z powierzchniami proponowanymi przez WeEvent w samym centrum Warszawy.
Oferujemy pod wynajem sale szkoleniowe i konferencyjne w Zebra Tower, Mokotowska 1, p. 12


BARBARA BERNDT | WE@WEGROUP.PL | 731 001 163

Sale szkoleniowe i konferencyjne


Zaufali nam m.in.
Nasi partnerzy:

WeCatering, członek WeGroup

Naszą misją jest dostarczanie kompleksowych usług dla biznesu na najwyższym poziomie w atrakcyjnych cenach.

Zapraszamy do skorzystania z innych usług oferowanych przez WeGroup.pl

+48 22 266 00 41 | +48 730 001 062
Marszałkowska 83 lok. 57 | 00-683 Warszawa
We@WeCatering.pl
 © Copyright MIW Maciej Wróblewski 2009-2018, Website. All Rights Reserved