Bezpieczny catering na Wielkanoc
W tym roku czekają nas święta wielkanocne inne niż wszystkie. Zastanawiamy się, czy organizować wspólne celebracje. W końcu zalecane jest, aby ograniczyć spotkania w większym gronie do minimum. Nie chcemy jednak całkowicie rezygnować z wielkanocnych spotkań. Zaczynamy więc myśleć, jak zorganizować takie spotkanie, aby było całkowicie bezpieczne. Oczywiście, kluczem dla nas będzie zapewnienie odpowiednio dużej przestrzeni dla każdego uczestnika i zaproszenie nie więcej niż 50 osób. Równie istotne jest jednak zadbanie, aby jedzenie, które zamówimy, było w 100% bezpieczne, przygotowane z zachowaniem wszystkich niezbędnych procedur. Przestrzeganie wszelkich zasad higieny zawsze było dla nas wartością nadrzędną. Teraz dbamy o to szczególnie uważnie, również przygotowując catering na Wielkanoc. W jaki sposób wybrać bezpieczny catering wielkanocny?
Zobacz nasze menu: Śniadanie Wielkanocne z dowozem 55 zł netto / osobę, Obiad Wielkanocny z dowozem / 65 zł netto. Dowóz na terenie Warszawy GRATIS
Żywność nie stanowi zagrożenia
Ochrona pracowników
Przede wszystkim, stawiamy na ochronę wszystkich naszych pracowników – kucharzy, dostawców, osób zajmujących się rozstawieniem cateringu wielkanocnego. Zaczynamy od tego, że towar do naszych kuchni dostarczany jest bezkontaktowo. Oznacza to, że nasi kucharze nie mają bezpośredniej styczności z dostawcami, co znacznie ogranicza ryzyko zarażenia. W obliczu epidemii zmniejszyliśmy również liczbę pracowników w kuchni, a jeśli wymagana jest praca na kilka zmian, nie mieszamy pracowników między zmianami. To sposób na to, aby jeden pracownik miał kontakt z jak najmniejszą liczbą osób. Ci pracownicy, które już w tej kuchni pracują, a także ci znajdujący się poza nią, zachowują oczywiście wszelkie procedury zalecane przez odpowiednie organizacje, w tym Międzynarodową Organizację Zdrowia (WHO).
Co to oznacza?
Kilka bardzo ważnych czynności, które pozwalają nam ochronić siebie, pracowników i Klientów przed koronawirusem. Najważniejszą z nich jest częste i dokładne mycie rąk. Nasi pracownicy myją ręce w sposób prawidłowy – z użyciem wody i mydła, przez co najmniej 30 sekund. Oczywiście, nie zwalnia ich to z noszenia rękawiczek jednorazowych, które zmienia się kilka lub kilkanaście razy dziennie. Nie wspominamy już o bezpiecznym kichaniu lub kaszleniu, jeśli takie się zdarzy. Dbamy bowiem o to, by nasz wielkanocny catering przygotowywały tylko i wyłącznie osoby zdrowe, niewykazujące żadnych objawów.
Dokładna dezynfekcja
Nasza ostrożność nie kończy się jednak na ochronie pracowników. Dbamy również o wszystkie pomieszczenia, w których przygotowywana i przechowywana jest żywność, oraz o narzędzia wykorzystywane na każdym etapie procesu. Zachowujemy podstawowe procedury zalecane przez WHO. Należą do nich np. dokładne i natychmiastowe mycie narzędzi oraz naczyń zabrudzonych podczas przygotowywania żywności. Wiemy jednak, że teraz to nie wystarczy. Dlatego wszystkie pomieszczenia i narzędzia są dokładnie dezynfekowane – nie zaledwie raz dziennie, ale zawsze, kiedy kończymy przygotowywać jedno zamówienie, a zaczynamy następne. Podkreślmy, że takiej dezynfekcji polega absolutnie wszystko: pomieszczenia, naczynia i narzędzia wykorzystywane do przygotowania cateringu na Wielkanoc. Dzięki temu mamy pewność, że przez cały czas zachowujemy 100% bezpieczeństwa.
dostawa cateringu wielkanocnego
Jak udowodniliśmy, przygotowanie i przechowywanie cateringu wielkanocnego w naszej kuchni jest w pełni bezpieczne. Na tym jednak nie kończy się nasza ostrożność. Dbamy także o to, by równie bezpieczne były dostawy naszego cateringu na miejsce wydarzenia. Nasi dostawcy, jak wspomnieliśmy, również zachowują wszelkie niezbędne procedury. Warto wspomnieć, że gotowe dania pakujemy w pojemniki jednorazowe, z którymi kontakt ma ograniczona liczba osób. Zmniejsza to ryzyko naniesienia na nie jakichkolwiek bakterii czy wirusów, w tym nowego koronawirusa. Rozkładanie żywności również odbywa się z zachowaniem wszystkich opisanych zasad. Dezynfekowana jest powierzchnia, na której znajdą się naczynia z żywnością. Wszystkie osoby mające z nią kontakt podczas rozkładania również przestrzegają dokładnego i regularnego mycia rąk. Używają także rękawiczek jednorazowych, które często zmieniają. Wszystko to sprawia, że oferowany przez nas catering wielkanocny jest bezpieczny i wolny od jakichkolwiek zagrożeń.
Nasze zestawy wielkanocne
Wiemy, że w obecnych okolicznościach najważniejsza jest odpowiedzialność. My bierzemy pełną odpowiedzialność za nasze usługi, w tym catering na Wielkanoc, jaki oferujemy. Robimy wszystko, aby w czasach obecnie panującej pandemii był on opcją w pełni bezpieczną. Przestrzegamy rygorystycznych procedur na każdym etapie jego wytwarzania. Nie przyjmujemy dostaw żywności do kuchni osobiście, praktykując dostawy bezkontaktowe. Nasi kucharze i inni pracownicy, aby móc pracować, muszą być zdrowi, często myć ręce i korzystać z regularnie zmienianych rękawiczek jednorazowych. Pracują oni w ograniczonych liczbowo, zawsze tych samych ekipach. Dzięki temu nie spotykają się z dużą liczbą osób, co zmniejsza znacznie ryzyko zakażenia. Praktykujemy również częste dezynfekcje wszystkich powierzchni i narzędzi wykorzystywanych podczas przygotowywania cateringu wielkanocnego. Gwarantujemy każdorazową dezynfekcję przed rozpoczęciem przygotowywania jednego zamówienia i niezwłocznie po jego zakończeniu. Dbamy również o bezpieczną i higieniczną dostawę, dostarczając żywność w pojemnikach jednorazowych. Zapewniamy, że zamawiając nasz catering na Wielkanoc, obawy można odłożyć na bok. Dobro i zdrowie naszych Klientów jest dla nas wartością nadrzędną. Niezależnie od panujących warunków, zrobimy wszystko, aby zapewnić Państwu posiłki nie tylko smaczne, ale zdrowe i bezpieczne.